Tym razem częstujemy Was przepysznymi goframi. Idealny dla alergików mniejszych i większych, bo nie zawierają mleka, jaj i innego nabiału. A do tego są bezglutenowe! Do ich przygotowania użyliśmy bezglutenowych płatków jaglanych, można użyć tez każdej bezglutenowej mąki lub zmielonych płatków. Jeżeli nie potrzebujecie wersji bez glutenu skorzystajcie z każdej mąki, jaką lubicie.
Wystarczy zmiksować kilka składników w Vitamixie, usmażyć i gotowe! Pyszne śniadanie w kwadrans 😀 Jakie są Wasze ulubione dodatki do gofrów?
Składniki
ciasto:
450 g płatków jaglanych
2 banany
2 łyżki oliwy
2 1/2 szklanki domowego mleka roślinnego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
do podania:
owoce
jogurt naturalny, roślinny
syrop klonowy
Sposób przyrządzania
Płatki wsypujemy do kielicha Vitamixa, miksujemy z grubsza na mąkę. Dodajemy pozostałe składniki razem z obranymi bananami i miksujemy na gładkie ciasto.
Smażymy porcjami na natłuszczonej i dobrze rozgrzanej gofrownicy. Studzimy na kratce, żeby pozostały chrupkie.
Podajemy z owocami i syropem klonowym oraz jogurtem.
Aktualnie w promocji: seria ASCENT -300 zł