Dzisiaj proponujemy przepis na śmietankę bez mleka. Idealną dla alergików, wegan, osób chcących ograniczyć spożycie mlecznych produktów. Jest gęsta, kremowa i pyszna. I oczywiście bardzo prosta w przygotowaniu! Składniki Na 1/2 l ml śmietanki: 1...
Zobacz więcejMrożony deser czekoladowo-ciasteczkowy
Czekoladowe lody z ulubionymi ciasteczkami! Stopień trudności: Średnie Całkowity czas: 11 minut Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Niskocholesterolowe, Niskosodowe Ilość uzyskanego produktu: 264 g Składniki 3 ciastka z kawałeczkami...
Zobacz więcejNaleśniki z surowej kaszy jaglanej – wegańskie i bezglutenowe!
Czekośliwka z naszego ostatniego film aż się prosiła o jakieś pyszne towarzystwo, więc dzisiaj proponujemy Wam bezglutenowe i wegańskie naleśniki z surowej kaszy jaglanej! Idealne dla alergików, na bazie prostych (trzech!) składników, gotowe w...
Zobacz więcejPasztet z selera z wędzonymi śliwkami
Przepyszny pasztet o idealnie kremowej konsystencji. Smak jest wspaniały, prawdziwie świąteczny dzięki dodatkowi wędzonych, suszonych śliwek. Płatki drożdżowe (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością) wzbogacają strukturę i dają...
Zobacz więcejKoktajl o smaku bułeczek z cynamonem!
Zbliża się weekend, więc chcemy uraczyć Was pysznym, deserowym koktajlem. W smaku przypomina skandynawskie bułeczki cynamonowe. Dużo cynamonu, mrożony banan i płatki owsiane nadają świetny smak, a otręby dbają o przemianę materii. Siemię wspomoże...
Zobacz więcejMleko migdałowo-waniliowe
Dla tych, którzy sami robią mleka roślinne vitamixa jest sprzętem wręcz nieocenionym. Zmiksuje każde składniki na gładkie, białe mleko, które wystarczy przecedzić przez gazę i mamy świetny produkt – nieprzetworzony, bez sztucznych dodatków...
Zobacz więcejHummus z surową dynią!
Zaletą (jedną z wielu, oczywiście 😉 posiadania blendera naszej marki, jest to, że dzięki swojej mocy są one w stanie zmiksować nawet bardzo twarde, surowe warzywa korzeniowe czy ziarna i nasiona, a i pestkami nie pogardzą. Dokładne zmiksowanie...
Zobacz więcejZłote mleko – wspaniały, wzmacniający napój!
Zima za oknem, bakcyle szaleją, więc warto wzmacniać się naturalnymi metodami. Proponujemy złote mleko, pyszny napój na bazie mleka roślinnego. Lekko pikantny i rozgrzewający. Swój piękny kolor zawdzięcza kurkumie, która ma silne właściwości...
Zobacz więcejMajonez bez jajek
Majonez bez jajek – idealny dla osób uczulonych na jajka, wegan i każdego, kto chce spróbować czegoś nowego! Przygotujesz go w kilka minut w naszym blenderze Vitamix. Bzzzzyt i gotowe 😀 Proste i niedrogie składniki, a efekt naprawdę...
Zobacz więcejSmalec z fasoli z jabłkiem i majerankiem
Pyszny wegański smalczyk duuuużo zdrowszy do tradycyjnej wersji! Pełen dobrze przyswajalnego białka z fasoli, bez tłuszczu zwierzęcego, więc można wciąć nawet dwie pajdy posmarowane grubo! 😉 Składniki Na ok. 300 g: 1 szklanka białej fasoli...
Zobacz więcejMleko sojowe
Mleko sojowe to alternatywa dla mleka zwierzęcego – odpowiednie do płatek śniadaniowych, czy domowych wypieków. Stopień trudności: Średnie Całkowity czas: 26 minut Informacja dietetyczna: Bezglutenowe, Niskosodowe, Niskocholesterolowe, Wegańskie...
Zobacz więcejSernik z polewą kajmakową na ciasteczkowym spodzie
Ekstra gładki i kremowy – zmieliliśmy na niego tradycyjny, półtłusty twaróg z dodatkiem jajek, więc ma wspaniałą, bogatą fakturę i kremowy smak 🙂 Do tego spód z maślanych ciasteczek i kajmakowa polewa…. Idziemy ukroić drugi kawałek...
Zobacz więcej