Po świątecznych szaleństwa przyda się coś lżejszego w menu – proponujemy więc przepyszną i zdrową wersję koktajlu w miseczce czyli smoothie bowl, które ostatnio święci triumfy na portalach poświęconych zdrowemu odżywianiu. Nic dziwnego, te...
Zobacz więcejPascha z kaszy jaglanej na Wielkanoc – wegańska i bezglutenowa
Dla wszystkich, którzy nie chcą lub nie mogą przygotować paschy z twarożku polecamy tę wersję na bazie kaszy jaglanej. Jest delikatna, przepyszna, smakuje nieomalże jak tradycyjna z sera. Bogata w suszone owoce, pięknie pachnąca wanilią i skórką...
Zobacz więcejCiasto orzechowo-bananowe (bez glutenu, wegańskie) – idealne na śniadanie!
Gdy już znudzą się Wam owsianki, jaglanki, koktajle czy tak ostatnio modne smoothie bowls polecamy to przepyszne ciasto. Pełne zdrowych składników, wilgotne z chrupiącą czekoladową polewą. Na dodatek wegańskie, bez glutenu i naturalnie słodzone...
Zobacz więcejKokosowe gofry z wiśniami (bezglutenowe)
Weekend za pasem, więc czas zastanowić się nad dobrym śniadaniem albo deserem! Podsuwamy więc pomysł na przepyszne, intensywnie kokosowe gofry, które świetnie komponują się z wiśniową konfiturą. Na pewno przyjemnie umilą weekend 🙂 Składniki Na 12...
Zobacz więcejPasztet z soczewicy i pieczarek
Dzisiaj proponujemy pasztet z soczewicy i pieczarek – smaczne i zdrowe urozmaicenie do kanapek. Można doprawić go ulubionymi przyprawami. Świetnie smakuje na razowym chlebie z dodatkiem ogórka kiszonego 🙂 Składniki Na keksówkę 30x10cm: 2...
Zobacz więcejWzmacniający napój z imbirem, kurkumą i pietruszką
Przednówek daje się już mocno we znaki. Dużo osób odczuwa znużenie i zmęczeniu, wielu z nas choruje – ten rok jest pod względem infekcji wręcz rekordowy. Warto więc sięgać po naturalne środki uodparniające, szczególnie proste w...
Zobacz więcejZupa tikka masala z wędzonym tofu
Pogoda podła, przedwiośnie daje się już mocno we znaki. Warto rozgrzać się pikantną i sycącą zupą. Aromatyczne przyprawy mają antybakteryjne właściwości kurkuma podnosi także odporność. Polecamy! Składniki Na 4 porcje: 1 puszka mleka kokosowego...
Zobacz więcejBezpłatne warsztaty kulinarne z Vitamixem w Warszawie 27 lutego!
Warsztaty kulinarne. Vitamix w Warszawie! Zapraszamy serdecznie wszystkich, którzy chcą zobaczyć blendery podczas pracy, spróbować potraw zrobionych w dosłownie kilka minut, porozmawiać na temat kulinariów. Warsztaty poprowadzi Tomek, który jest...
Zobacz więcejMleko orkiszowo-laskowe
Jesteśmy fanami domowych mlek roślinnych. Mają prosty skład, są zdrowe i proste w przygotowaniu. Dzięki możliwościom naszego sprzętu są rzeczywiście jak mleko – gładkie, bez grudek. Dzięki dokładnemu zmiksowaniu składników, składniki...
Zobacz więcejWegański serek ze słonecznika z bakteriami probiotycznymi
Tym razem mamy dla Was przepis na przepyszny serek ze słonecznika fermentowanego z dodatkiem bakterii probiotycznych. Dzięki procesowi serek jest nie tylko zdrowszy, ale ma wspaniała konsystencję i bardzo apetyczny “serowy” 😉...
Zobacz więcejBezglutenowe racuszki jabłkowe z kremem daktylowym
Na słodki początek tygodnia mamy dla Was urocze racuszki przełożone pysznym daktylowym kremem. Placuszki są zrobione na bazie kaszy jaglanej, nie zawierają glutenu. Przy okazji są też wegańskie, więc świetnie nadadzą się dla małych alergików...
Zobacz więcejPasztet z soczewicy i jarmużu
Dzisiaj proponujemy Wam pyszny pasztet do kanapek i nie tylko. Bardzo prosty w przygotowaniu, bogaty w białko, więc idealny dla osób uprawiających sport, na przykład biegaczy. Podaliśmy go z lekko pikantnym jabłkowym sosem, bardzo polecamy. A z...
Zobacz więcej