Piszinger z kremem czekoladowym naturalnie słodzonym i malinami (bez cukru)

Rozpływający się w ustach deser przełożony słodkim kremem czekoladowym na bazie rodzynek z kwaskowatymi malinami. Świetnie smakuje schłodzony prosto z lodówki! Prosty w przygotowaniu, wymaga tylko 4 składników! Polecamy!

Składniki

Na jedno opakowanie wafli:
2 szklanki rodzynek, namoczonych na co najmniej 30 minut
1/2 szklanki dobrej jakości kakao
opakowanie wafli, prostokątnych lub kwadratowych
250 g świeżych malin, umytych i osuszonych

Sposób przyrządzania

W kielichu blendera umieszczamy odcedzone rodzynki oraz kakao. Na najwyższych obrotach vitamixa miksujemy do otrzymania gładkiej masy – można pomagać sobie tamperem.Gotową masą przekładamy wafle, każdą warstwę posypujemy malinami. Gotowy piszinger owijamy wraz z talerzem folią spożywczą i schładzamy przez noc w lodówce – można go lekko obciążyć. Podajemy pokrojony w kwadraty.

piszinger z malinami

Oceń przepis
  • Instagram has returned invalid data.
  • Czekoladowe pralinki piernikowe - proste przepisy z Vitamixa!

    Przyprawa piernikowa - proste przepisy z Vitamixa!

    Masa marcepanowa - proste przepisy z Vitamixa!