Stopień trudności: Średnie

Całkowity czas: 10 minut

Przesłane przez: Vitamix

Niezastąpiona w kuchni azjatyckiej, oraz substytut imbiru w proszku

Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskotłuszczowe, Niskosodowe, Bez dodatku cukru, Surowa dieta (raw food), Wegańskie

Ilość uzyskanego produktu: 240 g

Składniki

1 ½ szklanki (150 g) świeżego korzenia imbiru

Sposób wykonania

  1. W dzbanie Vitamix umieść imbir. Zamocuj odpowiednio pokrywę dzbana.

  2. Wybierz Variable 1.

  3. Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 10, a następnie przejdź na HIGH.

  4. Blenduj przez 45 sekund. Przy pomocy tampera spychaj imbir w kierunku noża.

  5. Gotową pastę przechowuj następująco: papier do pieczenia owiń folią spożywczą, pastę

  6. łyżeczkami kładź w 1.3 cm odstępach od siebie i zawiń.

  7. Zamroź, a następnie przechowuj w plastikowym woreczku.

  8. Jeśli przepis wymaga mielonego, lub sproszkowanego imbiru- użyj połowę wymaganej ilości w postaci pasty.

Składniki odżywcze

Składniki odżywcze w 2 łyżkach (30 ml)

Całkowita zawartość kalorii – 14

Całkowita zawartość tłuszczu – 0 g

Tłuszcze nasycone – 0 g

Cholesterol – 0 mg

Sód – 2 mg

Całkowita zawartość węglowodanów – 3 g

Błonnik – 0 g

Cukry – 0 g

Proteiny – 0 g

Oceń przepis
  • Instagram did not return a 200.
  • Czekoladowe pralinki piernikowe - proste przepisy z Vitamixa!

    Przyprawa piernikowa - proste przepisy z Vitamixa!

    Masa marcepanowa - proste przepisy z Vitamixa!