Stopień trudności: Średnie
Całkowity czas: 10 minut
Przesłane przez: Vitamix
Niezastąpiona w kuchni azjatyckiej, oraz substytut imbiru w proszku
Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskotłuszczowe, Niskosodowe, Bez dodatku cukru, Surowa dieta (raw food), Wegańskie
Ilość uzyskanego produktu: 240 g
Składniki
1 ½ szklanki (150 g) świeżego korzenia imbiru
Sposób wykonania
-
W dzbanie Vitamix umieść imbir. Zamocuj odpowiednio pokrywę dzbana.
-
Wybierz Variable 1.
-
Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 10, a następnie przejdź na HIGH.
-
Blenduj przez 45 sekund. Przy pomocy tampera spychaj imbir w kierunku noża.
-
Gotową pastę przechowuj następująco: papier do pieczenia owiń folią spożywczą, pastę
-
łyżeczkami kładź w 1.3 cm odstępach od siebie i zawiń.
-
Zamroź, a następnie przechowuj w plastikowym woreczku.
-
Jeśli przepis wymaga mielonego, lub sproszkowanego imbiru- użyj połowę wymaganej ilości w postaci pasty.
Składniki odżywcze
Składniki odżywcze w 2 łyżkach (30 ml)
Całkowita zawartość kalorii – 14
Całkowita zawartość tłuszczu – 0 g
Tłuszcze nasycone – 0 g
Cholesterol – 0 mg
Sód – 2 mg
Całkowita zawartość węglowodanów – 3 g
Błonnik – 0 g
Cukry – 0 g
Proteiny – 0 g