Miodowe masło

Przygotuj domowe miodowe masło – pyszne na świeżych bułeczkach
Stopień trudności: Łatwe
Całkowity czas: 10 minut
Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskosodowe
Ilość uzyskanego produktu: 560 g

Składniki

1 ½ szklanki (360 g) niesolonego, miękkiego masła
1 szklanka (240 ml) oliwy z oliwek light
½ szklanki (120 ml) miodu

Sposób przygotowania

W dzbanie Vitamix umieść wszystkie wymienione składniki w podanej kolejności. Zamocuj odpowiednio pokrywę dzbana. Wybierz Variable 1. Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 5. Blenduj 15-30 sekund, lub do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Zroluj powstała masę w folię spożywczą o wielkości 15 cm brył. Zamroź – używaj w miarę potrzeb.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 1 łyżce stołowej
Całkowita zawartość kalorii – 120
Całkowita zawartość tłuszczu -13 g
Tłuszcze nasycone – 5 g
Cholesterol – 20 mg
Sód – 60 mg
Całkowita zawartość węglowodanów – 3 g
Błonnik – 0 g
Cukry – 3 g
Proteiny – 0 g

Oceń przepis
  • Czekoladowe pralinki piernikowe - proste przepisy z Vitamixa!

    Przyprawa piernikowa - proste przepisy z Vitamixa!

    Masa marcepanowa - proste przepisy z Vitamixa!