Mąka zwykła, bezglutenowa

Niezawodna, zwykła bezglutenowa mąka, która zawsze warto mieć pod ręką.
Stopień trudności: Łatwe
Całkowity czas: 10 minut
Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskotłuszczowe, Niskosodowe, Bez dodatku cukru, Wegańskie
Ilość uzyskanego produktu: 360 g

Składniki

2 szklanki (300g) białej mąki ryżowej
2/3 szklanki (80g) skrobi ziemniaczanej
1/3 szklanki (40g) tapioki

Sposób przygotowania

Umieść wszystkie składniki w podanej kolejności i zamocuj odpowiednio pokrywę dzbana. Wybierz Variable 1. Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 10, a następnie przejdź na HIGH.

Blenduj przez 15 sekund, lub do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Używaj jako zamiennik zwykłej maki w proporcji 1:1

Wartość odżywcza

Składniki odżywcze w ¼ szklanki
Całkowita zawartość kalorii – 130
Całkowita zawartość tłuszczu – 0 g
Tłuszcze nasycone – 0 g
Cholesterol – 0 mg
Sód – 0 mg
Całkowita zawartość węglowodanów – 31 g
Błonnik – 1 g
Cukry – 0 g
Proteiny – 2 g

Oceń przepis
  • Instagram did not return a 200.
  • Czekoladowe pralinki piernikowe - proste przepisy z Vitamixa!

    Przyprawa piernikowa - proste przepisy z Vitamixa!

    Masa marcepanowa - proste przepisy z Vitamixa!