12 Kwietnia 2016
3677 Odsłon
Podobno dzisiaj obchodzony jest światowy Dzień Czekolady, więc postanowiliśmy go także uczcić – a jakżeby inaczej – porządnym drinkiem 😉 Pod pysznym czekoladowym smakiem kryją się same zdrowe składniki, więc nie wahajcie się przyrządzić sobie taki na napój także i bez święta!
Na 2 szklanki:
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 1/3 szklanki suszonych daktyli
- 2 liście jarmużu
- 4 łyżki dobrej jakości kakao
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1/4 szklanki dowolnych orzechów
- opcjonalnie 1 banan
Jarmuż myjemy, rwiemy na kawałki. Wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w blenderze, wlewamy mleko. Miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, aż koktajl będzie gładki. Wlewamy do szklanek, podajemy natychmiast! 🙂
Autorką przepisu i zdjęcia jest Magda z bloga Zielenina.