Cukier puder

Prosty sposób na przygotowanie domowego cukru pudru
Stopień trudności: Łatwe
Całkowity czas: 6 minut
Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskotłuszczowe, Niskosodowe, Wegańskie
Ilość uzyskanego produktu: 240 g

Składniki

1 ½ szklanki (300g) granulowanego cukru
1 łyżka skrobi kukurydzianej

Sposób przygotowania

W dzbanie Vitamix umieść cukier. Zamocuj odpowiednio pokrywę dzbana. Wybierz Variable 1. Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 10, a następnie przejdź na HIGH. Blednij przez 30 sekund.

Zdejmij zatyczkę zamykającą otwór znajdujący się na pokrywie dzbana. Przez otwór w pokrywie dzbana wsyp skrobię kukurydzianą. Blenduj przez kolejne 10 sekund. Poczekaj, aż cukier puder osiądzie, zanim zdejmiesz pokrywę dzbana. Przechowuj w szczelnym pojemniku

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 2 łyżkach stołowych (16 g)
Całkowita zawartość kalorii – 75
Całkowita zawartość tłuszczu – 0 g
Tłuszcze nasycone – 0 g
Cholesterol – 0 mg
Sód – 0 mg
Całkowita zawartość węglowodanów – 19 g
Błonnik – 0 g
Cukry – 19 g
Proteiny – 0 g

Oceń przepis
  • Instagram has returned invalid data.
  • Czekoladowe pralinki piernikowe - proste przepisy z Vitamixa!

    Przyprawa piernikowa - proste przepisy z Vitamixa!

    Masa marcepanowa - proste przepisy z Vitamixa!