4 Lutego 2021
3391 Odsłon
Proste, błyskawiczne w przygotowaniu pączki – zdążycie kupić składniki w drodze z pracy i zjeść świeże i pachnące na tłustoczwartkowy podwieczorek!
Składniki
Na 20 sztuk:
250 g półtłustego twarogu
150 g dowolnej mąki bezglutenowej
50 g skrobi ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
3 jajka, oznaczone 0 lub 1
60 g brązowego, nierafinowanego cukru
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia
250 g półtłustego twarogu
150 g dowolnej mąki bezglutenowej
50 g skrobi ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
3 jajka, oznaczone 0 lub 1
60 g brązowego, nierafinowanego cukru
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia
Sposób przyrządzania
Mąkę mieszamy ze skrobią, proszkiem do pieczenia i cukrem. Jajka i ser umieszczamy w kielichu blendera, miksujemy na gładko. Dodajemy mąkę, miksujemy aż otrzymamy gęstą masę, pomagając sobie tamperem.W szerokim garnku rozgrzewamy olej (taką ilość, aby było kilka centymetrów od dna). Wrzucamy małą porcję ciasta żeby sprawdzić czy jest już dostatecznie rozgrzany.
Dwoma łyżkami maczanymi we wrzącym oleju formujemy w kulki małe porcje ciasta. Umieszczamy w oleju, smażymy kilka minut aż ładnie się zrumienią. Odsączamy na ręczniku papierowym, podajemy oprószone cukrem pudrem.
Aktualnie w promocji: SERIA ASCENT -300 zł