Bezglutenowa mąka z roślin strączkowych

Alternatywa zwykłej mąki w kuchni bezglutenowej. Do jej przyrządzenia potrzebujemy mielonych roślin strączkowych.
Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskotłuszczowe, Niskosodowe, Bezcukrowe, Wegańskie
Ilość uzyskanego produktu: Brak danych

Składniki

2 szklanki (200 g) mąki z fasoli
2 szklanki (250 g) skrobi kukurydzianej
2 szklanki (200 g) maki z tapioki

Sposób przygotowania

Umieść wszystkie składniki w dzbanie Vitamix i zamocuj odpowiednio pokrywę. Wybierz Variable 1. Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 10, a następnie przejdź na HIGH.

Blenduj przez 15 sekund, lub do momentu całkowitego wymieszania się składników. Zastąp zwykłą mąką w proporcji 1:1. Dla uzyskania najlepszego rezultatu- zmiel 2 szklanki (400 g) równocześnie.

Wartość odżywcza

Nie dotyczy

Oceń przepis
  • Instagram did not return a 200.
  • Czekoladowe pralinki piernikowe - proste przepisy z Vitamixa!

    Przyprawa piernikowa - proste przepisy z Vitamixa!

    Masa marcepanowa - proste przepisy z Vitamixa!