5 Marca 2014
1514 Odsłon
Alternatywa zwykłej mąki w kuchni bezglutenowej. Do jej przyrządzenia potrzebujemy mielonych roślin strączkowych.
Informacja dietetyczna: Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskocholesterolowe, Niskotłuszczowe, Niskosodowe, Bezcukrowe, Wegańskie
Ilość uzyskanego produktu: Brak danych
Składniki
2 szklanki (200 g) mąki z fasoli
2 szklanki (250 g) skrobi kukurydzianej
2 szklanki (200 g) maki z tapioki
2 szklanki (250 g) skrobi kukurydzianej
2 szklanki (200 g) maki z tapioki
Sposób przygotowania
Umieść wszystkie składniki w dzbanie Vitamix i zamocuj odpowiednio pokrywę. Wybierz Variable 1. Włącz urządzenie i powoli zwiększ prędkość do Variable 10, a następnie przejdź na HIGH.
Blenduj przez 15 sekund, lub do momentu całkowitego wymieszania się składników. Zastąp zwykłą mąką w proporcji 1:1. Dla uzyskania najlepszego rezultatu- zmiel 2 szklanki (400 g) równocześnie.
Wartość odżywcza
Nie dotyczy